پنج شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٣



  چاپ        ارسال به دوست

مدیرعامل خانه تئاتر در نشست پژوهشی بیان کرد:

در مطالعات تئاتری باید ازکلیشه‌ها عبور کنیم

سینمای نو> سرویس تئاتر> مهیار جوادیفر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو" ؛ در روز دوشنبه 9 اردیبهشت ماه دومین و آخرین نشست پژوهشی شانزدهمین دوره هفته تئاتر باحضور دکتر شهرام گیل آبادی، مدیر عامل خانه تئاتر، دکتر محمود رضا رحیمی، دبیر شانزدهمین دوره هفته بزرگداشت روز جهانی و روز ملی تئاتر ایران و دکتر بهروز محمودی بختیاری، دبیر شورای علمی همایش و دکتر محمدحسین ناصربخت عضو شورای علمی، صدرالدین زاهد و با سخنرانی پژوهشگران در سالن استاد سرکیسیان عمارت خانه تئاتر برگزار شد.

شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر با تاکید بر تداوم پژوهش به ویژه پژوهش های بینارشته‌ای درخانه تئاتر به ایراد سخنرانی پرداخت و با تبیین سیاست‌های خانه تئاتر در سال جاری از پژوهشگران درخواست کرد که در این زمینه با خانه تئاتر همکاری داشته باشند وی همچنین گفت: ماگاهی فراموش می کنیم که تئاتر؛ حوزه معرفت و اندیشه است و فرم‌هایی که تولید می‌کنیم برآمده از این حوزه است. واقعیت این است که ما باید فریاد کنیم که در مباحث نظری و تئوری، برخلاف نوع نگاهی که می‌بینم درکلام بعضی از اساتید وجود دارد و می‌گویند ما گریزان از حرف و حوزه تئوری هستیم به شدت به مباحث نظری و علمی تشنه ایم و این تشنگی باید از دانشکده‌ها اغنایش آغازشود ازحوزه های تخصصی که امثال ما معلم‌ها سر کلاس هستیم طلیعه‌اش را آنجا ببینیم.

 این پژوهشگر افزود: ما امروز نیازمند به مباحث بینارشته ای هستیم که می توانند علم را توسعه دهند. واقعیت موضوع این است که ما امروز به مطالعاتی در حوزه‌های معنی شناسی، آنتولوژی، سمیولوژی، نیازداریم و باید تمام دریچه‌های شناختی، احساسی، منطقی، فلسفی و تفسیری را بگشاییم ما نیازمند هستیم که توسعه مطالعات تئاتری را دامن بزنیم.

این کارگردان و پژوهشگر تئاتر به ضرورت پژوهش های بینارشته ای تاکید کرد و افزود: نمایش ارگاست پیتر بروک نتیجه ممزوج شدن بینارشته ای‌هاست یعنی اگر تد هیوز نمایشنامه‌نویس و پیتر بروک کارگردان وجود نداشتند وگروه‌های متعدد پیوسته اجتماعی هم نبودند زبان نمایشی امروز هم نبود که ما راجع به آن حرف بزنیم و رفورمی را در حوزه نمایش به وجود بیاورد که امروز ساعت‌ها وقت بگذاریم که ادامه ارگاست را در دانشکده‌های خودمان رازگشایی بکنیم.

شهرام گیل آبادی با اشاره به نقش خانه تئاتر در گسترش پژوهش‌های تئاتری اشاره کرد و گفت : باید بگویم پژوهش‌های بینارشته‌ای به جسارت‌هایی نیازدارد که خانه تئاتر باکمک دانشگاه‌ها باید به آن نزدیک شود. این مدیر فرهنگی تاکید کرد امروز باید به اساتید و دانشجویان این اجازه را بدهیم که جسارت کنند و بتواند حوزه فکر و مطالعات تئاتری را توسعه بخشند. برای تبیین استراتژی‌های تئاتر؛ برای آنکه بدانیم آینده تئاتر ما به کجا می رود؛ ازهمین الان در خانه تئاتر اعلام آمادگی می‌کنیم که باب گفتگوی بینارشته‌ای را بگشایید.

این پژوهشگر تئاتر که درحوزه تئاتر اجتماعی نمایش یک دقیقه و سیزده ثانیه را به نویسندگی مشترک محمد چرمشیر و بهمن عباس پور به روی صحنه آورده بود درادامه سخنانش افزود: استاد خوبم آقای پرفسور هانت که یکی ازآدم‌های تولید فضای اجتماعی و تئاتر مواجهه است و می گوید، ما باید از مردم الهام بگیریم و علم را هم ممزوج بکنیم و جهان تازه ای را بر روی صحنه خلق کنیم اگر این جهان تازه خلق نشود هیچ فایده ای ندارد البته استاد سمندریان همین مفهوم را با عبارات دیگری به ما یادآوری می کردند. من دیشب از استاد صدرالدین زاهد شنیدم که تئاتر علم عبور از کلیشه ها است و باید درمطالعاتش هم ازکلیشه ها عبورکند و اگر یاد نگیریم که ازکلیشه‌ها عبورکنیم به جایی نمی رسیم مادرحال حاضر به نکته باید توجه کنیم.

او ادامه داد: دوست خوبم محمودرضا رحیمی امسال یکی از مباحث هفته تئاتر را براساس همین نکته بنا گذاشته بود اینکه ما چگونه دور هم باشیم و تئاتر کارکنیم، اگر پشت صحنه به هماهنگی و اثرگذاری درست نرسیم هیچ موقع در روی صحنه این اتمسفر و ماتریکس راانتقال نمی دهیم.پس ما اول باید خودمان را پیداکنیم بعد می توانم به آسانی کنارهم دیگر قرار بگیریم وقتی کنار هم قرار گرفتیم و زمانی که هرم نفس‌های تئاتر روی صورت تماشاگر بشیند خود به خود او را جذب می کند. پس نتیجه می‌گیریم که به مطالعات تازه و به مباحث بینارشته‌ای‌ها نیازمندیم. امیدوارم که با کمک دکتر رحیمی و دوستان دیگر در طول سال بتوانیم این مباحث را در خانه تئاتر توسعه بدهیم ودائم شاهد تضارب آرا و اندیشه‌های متفاوت در این مکان باشیم.

شانزدهمین دوره‌ «هفته‌ بزرگ‌داشت تئاتر»، به دبیری محمودرضا رحیمی و با حمایت مالی بانک گردشگری از هفتم تا چهاردهم اردیبهشت برپاست.



١٩:٣٦ - چهارشنبه ١١ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ٧٧٦٩٠    /    تعداد نمایش : ٨٩٩







سالن های نمایش


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است