جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣



  چاپ        ارسال به دوست

با یادداشت دبیر جشنواره ؛

فراخوان بخش صحنه‌ای و خیابانی سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر منتشر شد

سینمای نو > سرویس تئاتر 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، فراخوان بخش صحنه‌ای و خیابانی سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر منتشر شد.

حسین مسافرآستانه دبیر سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر به مناسبت انتشار فراخوان این رویداد چنین نوشته است:

«سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را در حالی پیش رو داریم که حال‌واحوال زمین چندان خوب نیست و انسان در همه جای این کره خاکی روزگار سختی را تجربه می‌کند. روزگاری که پیش از این، تاریخ معاصر کمتر به خود دیده است.

پیش‌تر از این بسیار شاهد بودیم که هرگاه عرصه زندگی بر انسان تنگ آمد و بشر در شداید و بحران‌های زندگی گرفتار شد و استیصال، یاس و افسردگی بر او چیره شد این هنر بود که با جلوه‌گری هرچه تمام‌تر امید را به ارمغان آورد و احوال جامعه را بهبود بخشید. جشنواره تئاتر آوینیون یکی از نمونه‌های بارزی است که جامعه مایوس و افسرده فرانسه بعد از جنگ جهانی دوم را با احیاء روحیه امید، به زندگی و تلاش برگرداند.

اهمیت و نقش هنر به ویژه تئاتر (به دلیل ارتباط رویاروی بیشتر)، در شرایط بحران‌زا بیشتر از هر زمان دیگری نمود پیدا می‌کند.

این دوره از جشنواره در حالی برگزار می‌شود که مردم در شرایط سخت کرونایی زندگی می‌کنند، در این میان عده‌ای هستند که جلوه‌ای تاریخ‌ساز از شکوه انسانیت را به نمایش می‌گذارند. کسانی که تحت عنوان مدافعان سلامت با گذشتن از جانشان آفریننده لحظات زیبایی از انسانیت هستند.

در جشنواره سی‌ونهم تئاتر فجر، هنرمندان نیز با تاسی از جامعه محترم پزشکان، پرستاران و دیگر عزیزان درگیر در حوزه درمان (مدافعان سلامت) در همین روزگار سخت با حضور در صحنه‌های تئاتر و براساس رعایت تمام شرایط با آفرینش لحظات زیبایی از انسانیت آثاری را به نمایش خواهند گذاشت که خاطره‌ساز خواهد شد و در جهت ایجاد امید و حال خوب مردمان شریف این کشور، از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد.

طبیعی است که حال‌وهوای برگزاری این دوره از جشنواره تئاتر فجر نسبت به تمام دوره‌های پیشین متفاوت خواهد بود. شکل برگزاری (چگونه برگزار شدن) جشنواره تابعی از شرایطی است که ستاد ملی کرونا اعلام خواهد کرد.

قطعا بهره‌مندی از فضای مجازی بخشی از فعالیت ستاد برگزاری این دوره از جشنواره خواهد بود و همچنین چگونگی استفاده از فضای فیزیکی (سالن نمایش یا فضای باز) با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مدنظر است. به هر صورت آن‌چه مهم است این است که تئاتر در چنین شرایطی رسالت حضور موثرتر برای همراهی و همدلی و ایجاد روحیه مقاومت و نشاط  را دارد و هنرمندان علیرغم دشواری‌های پیش رو در انجام این رسالت فرهنگی و هنری همراه مردم خواهند بود.»

نمایش‌های صحنه‌ای سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در یک بخش «رقابتی» (مسابقه‌ بزرگ تئاتر فجر) و یک بخش «غیر رقابتی» (بخش ویژه) اجرا خواهند شد و حداکثر ظرفیت پذیرش آن‌ها به ترتیب ۳۲ و ۲۵ اثر خواهد بود. بخش خیابانی نیز با پذیرش حداکثر ۳۵ نمایش برگزار خواهد شد.

در بخش خیابانی سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر بخشی ویژه تحت عنوان «سرباز انقلاب» در نظر گرفته شده است که در راستای ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و همچنین تکریم و پاسداشت مقام شامخ سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری و حمایت بنیاد شهید و ایثارگران برگزار خواهد شد.

پیش از این فراخوان بخش‌های «مسابقه نمایشنامه‌نویسی» و «مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر» سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر منتشر شده بود.

سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار می‌شود.  

فراخوان بخش صحنه‌ای و خیابانی سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در زیر آمده است :  

فراخوان بخش نمایش‌های صحنه‌‌‌ای

نمایش‌های صحنه‌ای در یک بخش «رقابتی» (مسابقه‌ بزرگ تئاتر فجر) و یک بخش «غیر رقابتی» (بخش ویژه) اجرا خواهند شد و‌ هنرمندان در زمان ثبت‌نام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند با هر اثر صرفاً متقاضی حضور در یکی از بخش‌های مذکور  باشند‌‌.

شرایط:

* آثاری که از اول آبان ۱۳۹۸ تا پایان آبان ۱۳۹۹، در یکی از تالارهای نمایشی کشور (در شهر تهران حداقل ۱۵ اجرا و در استان‌ها حداقل ۵ اجرا) اجرا شده باشند، می‌توانند متقاضی شرکت در بخش صحنه‌ای باشند.

* آثاری‌ که در فاصله‌ زمانی اول ‌آبان ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ۱۳۹۹ اجرا شده باشند، ضروری است حداکثر تا تاریخ پایان مهر ۱۳۹۹ فرآیند ثبت‌نام آن‌ها در سایت جشنواره انجام شود.

* آثاری که در فاصله‌ زمانی اول مهر ۱۳۹۹ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۹ اجرا می‌شوند، ضروری است حداکثر تا تاریخ ۵ آذر ۱۳۹۹ فرآیند ثبت‌نام آن‌ها در سایت جشنواره انجام شود.

*  در بخش صحنه‌ای از هر کارگردان در نهایت تنها یک اثر جهت حضور در جشنواره پذیرفته خواهد شد.

* اسامی نمایش‌های برگزیده‌ بخش صحنه‌ای، تا تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۹۸ اعلام خواهد شد.

مدارک مورد نیاز:

*  تحویل یا ارسال ۷ نسخه لوح فشرده‌ اجرا و ۱ نسخه لوح فشرده، حاوی چند عکس باکیفیت از اجرا به دبیرخانه (از طریق پست یا به صورت حضوری).

* تکمیل فرم درخواست در سایت جشنواره. (همراه با درج کد رهگیری اداره پست یا کد تحویل شده از سوی دبیرخانه).

* بارگذاری مجوز نویسنده، مترجم یا ناشر.

* بارگذاری مستندات تاییدیه‌ اجرای عمومی در سایت جشنواره (برای اجراهای تهران پروانه‌ اجرای نمایش و برای اجراهای سایر شهرها لینک خبر پرتال استانی ایران‌تئاتر)

گاه‌شمار:

۳۰ مهر ۱۳۹۹: آخرین مهلت دریافت آثار بخش صحنه‌ای (برای آثاری که در فاصله‌ زمانی اول آبان ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ۱۳۹۹ اجرا شده باشند).

۵ آذر ۱۳۹۹: آخرین مهلت دریافت آثار بخش صحنه‌ای (برای آثاری که در فاصله‌ زمانی اول مهر ۱۳۹۹ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۹ اجرا می‌شوند).

۲۵ آذر ۱۳۹۸: اعلام اسامی آثار راه‌یافته به جشنواره .

۱-۱بخش رقابتی (مسابقه‌ بزرگ تئاتر فجر)

مسابقه‌ بزرگ تئاتر فجر جشنواره‌ سی ‌و نهم تنها در یک بخش برگزار می‌شود.

ظرفیت پذیرش: (حداکثر۳۲ اثر)

از میان آثار متقاضی (حداکثر ۱۳ اثر)، نمایش‌های برگزیده‌ نهایی جشنواره‌های استانی (۸ تا ۱۲ اثر)، مهمان (حداکثر ۷  اثر)، جمعا حداکثر۳۰ اثر در این رقابت حضور خواهند داشت.

* آثار بخش مهمان، به انتخاب یا تایید نهایی دبیر (خارج از بازه گاه‌شمار) در جشنواره حضور خواهند داشت.

* گروه‌های راه‌یافته به جشنواره در این بخش، براساس ضوابط اعطای کمک‌های مالی جشنواره و با توجه به ویژگیهای اجرایی نمایش، حداقل صد و بیست و حداکثر دویست و پنجاه میلیون ریال، کمک‌هزینه دریافت خواهند کرد.

رتبه‌بندی و جوایز مسابقه‌ بزرگ تئاتر فجر

-  جایزه‌‌‌ بزرگ فجر

-  جایزه‌ ویژه‌ گروه داوران

 - رتبه‌های «برگزیده» و «برتر» برای:

- نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری زن، بازیگری مرد، طراحی‌صحنه، طراحی نور، طراحی لباس، طراحی گریم، طراحی حرکت، آهنگسازی.

* تعیین برگزیده برای تمامی عناوین جوایز یا برخی از آن‌ها یا اضافه شدن عنوان جدید به تشخیص گروه داوران خواهد بود.

۲-۱ بخش ویژه (غیررقابتی)

ظرفیت پذیرش: (حداکثر ۲۵ اثر)

از میان آثار متقاضی (حداکثر ۱۵ اثر)، مهمان (حداکثر ۱۰ اثر) و جمعا حداکثر ۲۵ اثر در این ‌بخش حضور خواهند داشت.

* آثار بخش مهمان، به انتخاب یا تایید نهایی دبیر (خارج از بازه گاه‌شمار) در جشنواره حضور خواهند داشت.

* گروه‌های راه‌یافته به جشنواره در این بخش براساس ضوابط اعطای کمک‌های مالی جشنواره و با توجه به ویژگیهای اجرایی نمایش، حداقل دویست و پنجاه  و حداکثر سیصد و پنجاه میلیون ریال کمک‌هزینه دریافت خواهند کرد.

نشانی دبیرخانه: چهارراه ولیعصر/ خیابان رازی/ کوچه مهبد/ پلاک ۱۰/ طبقه دوم

تلفن: ۰۲۱۶۶۷۰۰۸۲۰ - ۰۲۱۶۶۷۱۵۰۵۹  کدپستی: ۱۱۳۳۷۱۳۵۱۴   نمابر: ۰۲۱۶۶۷۵۴۶۹۲

نشانی اینترنتی:  www.fitf.theater.ir

فراخوان بخش نمایش‌های خیابانی

جشنواره سی‌ونهم در ادامه رویکرد جشنواره تئاتر فجر به نمایش‌های خیابانی در گونه‌های مختلف خود به جهت ارتباط نزدیک‌تر با  شهروندان، این بخش را با پذیرش حداکثر ۳۵ نمایش برگزار خواهد کرد.

الف) تولیدات تازه: شامل آثاری است  که اختصاصا ًبرای این دوره از جشنواره تئاتر فجر تولید شده باشند  و  پیش از جشنواره هیچ اجرایی نداشته باشند.

*همه آثار حاضر در این بخش در «مسابقه نمایش‌های خیابانی» مورد داوری قرار خواهند گرفت.

ب) آثار اجرا شده: شامل نمایش‌هایی است که در بازه زمانی اول‌ آبان ۱۳۹۸ تا پانزده آبان ۱۳۹۹ در یکی از شهرهای کشور اجرا  شده‌اند، در رپرتوارهای موضوعی نمایش خیابانی شرکت داشته‌اند یا در جشنواره‌ها اجرا شده‌اند.

*مجموع پذیرش آثار از بین ردیف‌های (الف) و (ب) ۲۰ نمایش خواهد بود.

ج) بخش ویژه «سرباز انقلاب»:  

این بخش در راستای ترویج روحیه معنوی و فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت و همچنین تکریم و پاسداشت مقام شامخ سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری و حمایت بنیاد شهید و ایثارگران و در جهت بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی هنرمندان متعهد و اندیش‌مندان هنر انقلابی در مسیر نشر و پرورش اندیشه‌های والای شهادت‌طلبی و پاسداری از سرزمین عزیز ایران اسلامی و معرفی الگوهایی همچون سپهبد قاسم سلیمانی و دیگر شهدای مدافع حرم برگزار می‌شود.

محورهای موضوعی: الویت‌ها وموضوعات این بخش با محوریت شخصیت والای شهید حاج قاسم سلیمانی عبارت است : مقاومت/ ولایت‌مداری/ دفاع مقدس/ مدافعان حرم/ استکبارستیزی/ بصیرت انقلابی

 - آثار متقاضی می‌بایست با محورهای موضوع فراخوان در این بخش تولید شده و اولویت با آثاری است که تاکنون اجرا نگردیده باشند.

- تعداد آثار نهایی پذیرفته‌شده در این بخش ۱۵ اثر نمایشی می‌باشد.

- گروه‌های پذیرفته‌شده متعهد به چهار اجرا (یک ماه پیش از آغاز جشنواره) در شهر محل سکونت خود و سه اجرا در زمان برگزاری جشنواره خواهند بود.

* بخشی از آثار حاضر از بین ردیف‌های (ب) و (ج) در «مسابقه نمایش‌های خیابانی» مورد داوری قرار خواهند گرفت.

رتبه‌بندی و جوایز (مسابقه نمایش‌های خیابانی):

* رتبه برگزیده و برتر در رشته‌های: طرح و ایده- کارگردانی- بازیگری زن- بازیگری مرد

* رتبه برگزیده در رشته‌های: طراحی فضا - موسیقی - طراحی حرکات


*  آثاری که پیش از این در جشنواره تئاتر فجر حضور داشته‌اند نمی‌توانند در این دوره حضور داشته باشند.

* دبیرخانه‌ جشنواره تنها پذیرای نسخه‌ تصویری از اجرای اثر خواهد بود.

*  گروه‌های راه‌یافته‌ به‌ جشنواره در این بخش، براساس ضوابط اعطای کمک‌های مالی جشنواره و با توجه به ویژگیهای اجرایی نمایش، حداقل هفتاد و حداکثر صد و بیست میلیون ریال، کمک‌هزینه دریافت خواهند کرد.

فرآیند ثبت تقاضا:

*  ارسال یا تحویل ۷ نسخه لوح فشرده‌ اجرا و ۱ نسخه لوح فشرده، حاوی چند عکسِ باکیفیت از اجرا به دبیرخانه (از طریق پست یا به صورت حضوری).

*  تکمیل فرم درخواست در سایت جشنواره. ( همراه با درج کد رهگیری اداره‌ پست یا کد تحویل شده از سوی دبیرخانه).  

گاه‌شمار:

۱۰ آذر ۱۳۹۹: آخرین مهلت ارسال آثار تولیدات تازه و نمایش‌های اجراشده

۲۵ آذر ۱۳۹۹: اعلام آثار راه‌یافته به جشنواره و آثار مسابقه تئاتر خیابانی

نشانی دبیرخانه: چهارراه ولیعصر/ خیابان رازی/ کوچه مهبد/ پلاک ۱۰/ طبقه دوم

تلفن: ۰۲۱۶۶۷۰۰۸۲۰ - ۰۲۱۶۶۷۱۵۰۵۹  کدپستی: ۱۱۳۳۷۱۳۵۱۴   نمابر: ۰۲۱۶۶۷۵۴۶۹۲

نشانی اینترنتی:  www.fitf.theater.ir



١١:٥٠ - سه شنبه ١ مهر ١٣٩٩    /    شماره : ٨٦٥٠٧    /    تعداد نمایش : ١٠٣٣







سالن های نمایش


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است