جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

مدیرعامل خانه موسیقی :

در بحث نظارت بر آموزش موسیقی با کسی تعارف نداریم

سینمای نو > سرویس موسیقی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، هیئت مدیره خانه موسیقی ایران ، شامل حمیدرضا نوربخش، داریوش پیرنیاکان و مسعود شعاری و مدیران پلتفرم "اس تیچ"" آقایان جواد محرابیان (مدیرعامل پلتفرم اس تیچ) و  حسین پرهیزکار و حسن پیربازاری از اعضای هیئت مدیره اس تیچ ، روز یکشنبه بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه با برگزاری یک نشست خبری که در خانه موسیقی ایران میزبان خبرنگاران بود، به تبیین مواضع و برنامه‌های خود در حوزه برنامه‌های آموزشی پرداختند.

در ابتدای نشست حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران توضیحاتی را درباره برنامه‌های آموزشی خانه موسیقی و پلتفرمی که در این زمینه طراحی شده ارائه داد و گفت: پلتفرم اس تیچ (steach) در قالب سامانه آموزش آنلاین موسیقی «درس آهنگ» خانه موسیقی ایران فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و فکر می‌کنم چنین مسیری می‌تواند دستاوردی نوین در راستای آموزش موسیقی کشور باشد.

این خواننده موسیقی ایرانی درباره برخی از شبهات و انتقاداتی که در حوزه آموزش مجازی موسیقی در این سال‌ها مطرح شده، توضیح داد: ما در حال حاضر نیز آموزش‌های آنلاین موسیقی داریم که استادان در تایم مشخصی از هفته را به این موضوع اختصاص می‌دهند. شرایطی که در دوران کرونا نیز اتفاق افتاد. اما آنچه در این پلتفرم مورد توجه قرار گرفته ایجاد شرایط جدیدی است که هم به لحاظ آموزشی و هم به لحاظ اقتصادی شرایط بهتری دارد.

مدیرعامل خانه موسیقی تاکید کرد: ما از دیرباز وقتی با پیشنهادات آموزشی مواجه می‌شدیم یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که داشتیم و داریم این بود که رقیب اعضای خودمان نشویم. الان هم که در حوزه آموزش موسیقی وارد مباحث جدی شدیم تلاش داریم تا مجموعه‌های آموزشی را وارد فرآیند جدیدی در حوزه آموزش‌های آنلاین کنیم که قطعاً دربرگیرنده یک دغدغه جدی است. اما به طور کلی می‌توان گفت که اصلاً دوست نداریم رقیبی برای دیگر مجموعه‌های آموزشی باشیم.

وی ادامه داد: تمام تلاش صورت گرفته که در بستر این پلتفرم مشکلات فنی فضای مجازی که در دیگر سامانه‌ها وجود داشت مرتفع شود. از سوی دیگر ما اکنون معضلی در حوزه آموزش موسیقی داریم که عمده آنها در خارج از کشور است اما با توجه به این بستر آموزشی که فراهم شده، هنرجویان می‌توانند با استفاده از هنرمندان شناخته شده از آموزش‌های آنها نیز بهره مند شوند.

نوربخش تصریح کرد: حوزه نظارت بر آموزش موسیقی موضوع بسیار مهمی است که برای آن هیچ تعارفی نداریم و در این زمینه کوتاه هم نمی‌آییم. پس مطمئن باشید در این بستر مجازی رعایت استاندارهای آموزشی نکته مهمی است که امیدوارم بتواند این بی سر و سامانی آموزشی را پایان دهد. اکنون کسانی در حوزه آموزش موسیقی حضور دارند که اصلاً صلاحیت تدریس ندارند و امیدوارم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارهایی که در این زمینه انجام شده شاهد ساماندهی این شرایط نابسامان باشیم.

داریوش پیرنیاکان رئیس هیات مدیره خانه موسیقی ایران گفت: ما از همان ابتدا که خانه موسیقی را تاسیس کردیم یکی از مهم‌ترین نکاتی که روی آن متمرکز بودیم بحث ترویج موسیقی جدی بود. به همین منظور در زمینه آموزش این حوزه تلاش‌هایی صورت گرفت اما به دلیل مسائلی که در جامعه وجود داشت خیلی نتوانستیم به نتایج موثری در این زمینه دست پیدا کنیم. حتی در دوره‌ای تصمیم داشتیم که آموزشگاهی را در این زمینه تاسیس کنیم اما چون دیدیم این فرآیند به نوعی موازی کاری با دیگر آموزشگاه‌هاست از این تصمیم نیز منصرف شدیم.

وی افزود: با بررسی‌هایی که اخیراً صورت گرفته، تلاش کردیم تا پلتفرمی را در این زمینه طراحی کنیم که بتوانیم دسترسی معلم به علاقه‌مندان موسیقی را آسان‌تر کنیم. به هر حال اکنون در شرایطی هستیم که خیلی از هنرجویان نمی‌توانند به صورت مستقیم و رو در رو با استادان برجسته موسیقی ارتباط آموزشی برقرار کنند. بنابراین چنین پلتفرم‌های آموزشی می‌تواند نقش ارزنده‌ای برای ترویج آموزش موسیقی جدی به دورترین نقاط ایران باشد. فرآیندی که می‌تواند پوشش دهنده مناسبی برای هنرجویان مستقر در شهرستان‌ها برای یادگیری موسیقی باشد. ما امیدوار هستیم که با راه اندازی این پلتفرم آموزشی شاهد بازخوردهای خوبی در حوزه موسیقی جدی باشیم.

مسعود شعاری نوازنده، مدرس و عضو هیات مدیره خانه موسیقی هم پس از صحبت‌های داریوش پیرنیاکان اظهار کرد: اکنون در تهران بیش از سه ساعت زمان صرف می‌شود که یک شاگرد موسیقی با معلم خود کارهای آموزشی را انجام دهد. بنابراین ایجاد چنین پلتفرمی در حوزه آموزش موسیقی می‌تواند نقش موثری برای ارتقای سطح آموزشی حوزه موسیقی ایفا کند.

این هنرمند گفت: آنچه در این پلتفرم برنامه‌ریزی شده شرایط مناسبی برای آموزش موسیقی است که در عصر فناوری‌های دیجیتال می‌تواند دربرگیرنده ارزش‌های زیادی باشد روندی که می‌تواند مسائل مثبتی با همه آزمون و خطاها داشته باشد. قطعاً در حال حاضر هنرمندان مستعدی وجود دارند که می‌توانیم در بستر آموزش‌های آنلاین موسیقی استعدادهای خارق‌العاده آنها را کشف کنیم و به نتایج مثبتی هم در این زمینه برسیم. پس آنچه اکنون انجام می‌پذیرد فقط آموزش آنلاین موسیقی نیست. بلکه ایجاد یک بستر برای استعدادیابی هنرمندانی است که می‌توانند در قالب فرصتی که خانه موسیقی در حوزه آموزش فراهم ساخته به آینده امیدوار باشند.

وی درباره کلاس‌های آنلاین موسیقی توضیح داد: در کلاس‌های آنلاین باید مولفه‌های بسیار مهمی رعایت شود که این نیازمند فراهم آمدن تسهیلاتی است که باید صورت پذیرد. فرایندی که یک مدرس و یک شاگرد نمی‌توانند به تنهایی آنها را انجام دهند. بنابراین لازم است که چارچوبی این مسیر را مدیریت کند. خدماتی که فکر می‌کنم در سامانه‌های جدید آموزش آنلاین موسیقی می‌تواند با دقت بیشتری صورت پذیرد.

جواد محرابیان مدیرعامل پلتفرم "اس تیچ" در ادامه نشست ضمن ارایه توضیحاتی در مورد این پلتفرم گفت: قبل از کرونا به این فکر کردیم که چه گونه می توان آموزشهای مجازی را در سراسر کشور ارتقا داد و با پدید آمدن کرونا عزم ما برای این طرح جدی تر شد.

روش پلتفرم "اس تیچ" این گونه است که با اساتید مورد تایید خانه موسیقی صحبت کرده و زمان های خالی آنان برای آموزش را  در سامانه ثبت می کنیم.از طرف دیگر هنرجو بنا به توان مالی و یا زمانبندی خود می تواند اساتید مورد نظر خود برای آموزش را انتخاب کند. در بدو امر یک جلسه مشاوره رایگان میان هنرجو و استاد برقرار می شود و بنا به صلاحدید استاد هنرجو بسته آموزشی خود را تهیه می کند و با هر توان مالی می تواند از آموزش و درس ها استفاده کند.

وی ادامه داد: البته ماجرا به همین امر محدود نمی شود و تولید محتواهایی در سایت انجام می شود که هنرجو حتی از آن محتوا هم می تواند بهره ببرد.

شاید باورتان نشود که علاقمندانی که در شهرستان زندگی می کنند و یا خارج از کشور هستند تا چه حد مشتاقانه مباحث را پیگیری می کنند و بعضا استعداد و هوش آنها مورد توجه اساتید قرار گرفته است.

در ادامه حسین پرهیزکار از اعضا هیئت مدیره پلتفرم "اس تیچ" با اشاره به اقتصاد هنر و تاثیر آن بر اقتصاد جهانی در حال حاضر گفت: اقتصاد هنر تاثیر به سزا و قابل توجهی در دنیای امروز و در اقتصاد جهان دارد و متاسفانه سهم کشور ما در این مسیر و در بازار جهانی بسیار اندک است. ما معتقدیم اقتصاد هنر و آموزش های مجازی ذر عرصه هنر می تواند راهگشا مناسبی برای برنامه های آینده باشد.

در ادامه جواد محرابیان تاکید کرد تمام اساتید موسیقی که مورد تایید خانه موسیقی باشند می توانند در این پلتفرم تدریس کنند و ما امیدواریم موسیقی مقامی و محلی و سایر بخش های موسیقی در این مسیر بیش از همیشه مورد توجه قرار گیرد.



١٧:٠٥ - يکشنبه ٢٤ ارديبهشت ١٤٠٢    /    شماره : ١٠٢٥٤٢    /    تعداد نمایش : ٢٥٠







سالن های اجرای موسیقی


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است