سینمای نو > سرویس پویانمایی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون ، در این مراسم که در سالن ایران فرهنگستان هنر برگزار شد ، مهدی علیاکبرزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری، بهمن نامور رئیس فرهنگستان هنر، محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون و دبیر جشنواره پویانمایی، امیر سحرخیز عضو گروه تخصصی سینمای فرهنگستان هنر، تعدادی از مدیران کانون و فرهنگستان هنر و جمعی از هنرمندان حضور داشتند.
جشنواره پویانمایی، ضیافت خانواده انیمیشن ایران
در ابتدای مراسم امیر سحرخیز عضو گروه تخصصی سینمای فرهنگستان هنر ضمن خیر مقدم به حاضران و تشکر از برگزارکنندگان جشنواره پویانمایی گفت: جشنواره پویانمایی تهران پیش از آنکه جشنواره باشد، برای فعالان و دوستداران حوزه انیمیشن حکم ضیافت دارد. آقای کریمی صارمی در طول ۲۵ سال ۱۲ دوره این جشنواره را برگزار کردند و دیگر این ضیافت ۲۵ ساله شبیه به یک ضیافت خانوادگی است.
وی افزود: در این ۲۵ سال، جشنواره پویانمایی میزبان اسطورههای زیادی بوده و این ارتباط نزدیک با این افراد امکان بهرهمندی از تجربیات زیادی را فراهم کرده است. من به نمایندگی از همه علاقهمندان به این حوزه از مسئولان کانون پرورش فکری تشکر میکنم. دستاورد این ۱۲ دوره رصد فیلمهای کوتاه، تجربی و دانشجویی بوده که عمدتا درخشش آنها از همین جشنواره پویانمایی شروع شده است. برای فعالان این حوزه حضور در این جشنواره بسیار مهم است و اسامی مطرحی از همین جشنواره شروع کردند.
سحرخیز در پایان با تشکر از بهمن نامور رئیس فرهنگستان هنر بیان کرد: فرهنگستان هنر قرار است در این دوره توجه ویژهای به جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران داشته باشد. با هماهنگی که با مدیران انجام شد قرار شد با توجه به نگاه فرهنگستان که بهدنبال زمینهسازی فکری و ارتقا هنر در جامعه است ده فیلم را انتخاب و آنها را نقد کند تا نگاه پژوهشی و ویژهای به سینما داشته باشیم.
کمبود کتاب در حوزه پویانمایی
سپس احمد سفلایی داور بخش پایاننامههای برتر علمی جشنواره پویانمایی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره پویانمایی سومین دوره بخش پایاننامههای برتر علمی برگزار شد و ما در این سه دوره شاهد رشد سریع این بخش بودیم. در دوره اول ۱۲ پایاننامه از ۴ دانشگاه، دور دوم ۳۸ پایاننامه از ۱۲ دانشگاه و در دور سوم نزدیک به ۷۰ پایاننامه از ۲۸ دانشگاه در این بخش شرکت کردند.
وی افزود: نکته جالب توجه در آثار شرکتکننده در این دوره تنوع دانشگاهها بود و در کنار دانشگاههای تربیت مدرس، سوره، تهران و صداوسیما دانشگاههای علم و صنعت، امام صادق و... نیز حضور داشتند.
سفلایی با اشاره به محتوا و تنوع موضوعات پایاننامهها تصریح کرد: در میان پایاننامههای ارسال شده آثار کاربردی، مهارتی و مدیریتی داشتیم که در فضای ملی بحث هویت یکی از دغدغههای دانشجویان بود و در فضای جهانی کارهای هنرمندمحور و اثرمحور دیده میشد.
وی افزود: با دیدن این تنوع به این نتیجه رسیدیم بضاعت یک قدردانی برای این حجم از اثر کافی نیست بنابراین تصمیم گرفتیم کارهای پژوهشی ارزشمند را به جای ماندن در کتابخانهها، ارائه دهیم.
احمد سفلایی در پایان با تشکر از مسئولان کانون و فرهنگستان هنر گفت: به نمایندگی از داوران بخش پایاننامههای برتر علمی جشنواره پویانمایی میگویم که با این میزان از سواد و شوق بچههای جوان، تعداد محدود کتاب در این حوزه کافی نیست و متولیان این بخش باید در این حوزه بیشتر فعالیت کنند. ما هم درحال حاضر پیگیر تاسیس انجمن پویانمایی هستیم.
کودکان را برای ورود به دنیای ساخت انیمیشن آماده کنیم
در ادامه این برنامه مهدی علیاکبرزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری با ابراز خرسندی از همکاری میان کانون و فرهنگستان هنر بیان کرد: جشنواره پویانمایی بهانهای شد تا برنامههایی فراتر از برگزاری این جشنواره رقم بزنیم. جشنواره پویانمایی از معتبرترین جشنوارههای دنیاست و امسال ۸۵ کشور در این جشنواره شرکت کردند که با وجود آثار متعدد ۲۰۰ اثر برای نمایش انتخاب شد.
وی تصریح کرد: باوجود تمام شدن جشنواره دوازدهم پویانمایی و اینکه درحال آمادهسازی برای دوره بعد هستیم اما پرونده این جشنواره هنوز بسته نشده است و فرصتی شد تا با فرهنگستان هنر وارد گفتوگو شویم و برنامههای متنوعی تدارک ببینم.
مدیرعامل کانون اظهار کرد: علاقه به کودک و نوجوان در فرهنگستان هنر و حضور آقای نامور دلیل شد تا جلسات متعددی بایکدیگر داشته باشیم و به این ترتیب ارتباط میان کانون پرورش فکری و فرهنگستان هنر بیشتر شود. حیف است در فرهنگستان هنر کمتر به کودکان و نوجوانان توجه شود.
وی ادامه داد: انشاالله در آینده نمود این تصمیمات را خواهید دید و این برنامه این پیوند را عمیقتر خواهد کرد. معتقدم این دو مجموعه با همکاری یکدیگر اتفاقات تازهای رقم خواهند زد.
علی اکبرزاده با اشاره به سابقه کانون پرورش فکری بیان کرد: کانون تا امروز زمینههای زیادی برای ورود کودکان و نوجوانان به این عرصه فراهم کرده است و ما نیازمند تقویت این بخشها برای آینده هستیم. همانطور که آثار امروز توسط کودکان دیروز تهیه شده است، باید کودکان امروز را برای آینده تربیت کنیم.
ورود فرهنگستان هنر به حوزه کودک و نوجوان
در بخشی دیگر بهمن نامور رئیس فرهنگستان هنر باتشکر از مسئولان حاضر در جلسه گفت: سابقه همکاری فرهنگستان هنر و کانون پرورش فکری زیاد نیست و معمولا فعالیتهای فرهنگستان مربوط به گروه سنی بزرگسال میشود؛ اما در دوره جدید تصمیم به ارتباط میان این دو مجموعه گرفتهایم.
وی ادامه داد: دوره کودکی و نوجوانی دوره مهمی است و برای ذائقهسازی در این دوران باید تلاش کنیم. همچنین بتوانیم زیباییشناسی ایرانی اسلامی را در این نسل تقویت کنیم.
رئیس فرهنگستان هنر در ادامه صحبتهای خود خبر از برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان پیشکسوت در حوزه کودک داد که قرار است بهطور مشترک با همکاری کانون برپا شود.
نامور در ادامه با اشاره به آثار تصویرگری در حوزههای مختلف به اهمیت توجه ایرانیان به تصویر تأکید کرد: مرور گذشته نشان میدهد ایرانیها همواره یک ملت تصویرگر بودند. ما نیز به دلیل این پیشینه به انیمیشن ورود کردیم و امیدوارم درآینده فعالتر باشیم. سعی داریم با کمک کانون و دانشگاهها بتوانیم هنر انیمیشن را تشویق کنیم و نقد نظری آن را گسترش دهیم. درواقع فرهنگستان هنر در این مسیر هر کمکی بتواند به جشنواره میکند.
در پایان این مراسم با حضور بهمن نامور رئیس فرهنگستان هنر، محمدحسین ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، منیژه کنگرانی معاون پژوهشی فرهنگستان هنر، محمدرضا کریمیصارمی معاون تولید کانون و دبیر دوازدهمین جشنواره پویانمایی از 10 اثر برگزیده پویانمایی از طرف فرهنگستان هنر قدردانی شد.
اهورا شهبازی کارگردان «کلاغ»، محبوبه کلایی کارگردان «دیوار چهارم»، سمانه شجاعی کارگردان «جسم خاکستری»، امیر مهران کارگردان «نهنگ سفید»، حسین مرادیزاده کارگردان «عقل سرخ»، مونا عبدالهشاهی کارگردان «آتش سرخ»، حمید محمدی حجتآبادی کارگردان «گذشته»، الیکا مهرانپور کارگردان «بزرگترین ماجرای گلی»، مریم کشکولینیا کارگردان «قدم یازدهم» و شیوا صادق اسدی کارگردان «خرچنگ» به ترتیب بهعنوان برگزیده معرفی شدند.
شایان ذکر است در طول این مراسم سه اثر منتخب جشنواره شامل انیمیشهای «آتش سرخ»، «خرچنگ» و «کلاغ» نمایش داده شد.