سینمای نو > سرویس هنرهای تجسمی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی "سینمای نو " و به نقل از روابطعمومی موزه هنرهای معاصر تهران، ششمین هماندیشی از این مجموعه نشستها با محوریت هنرهای تجسمی - عکاسی با حضور محمد مترجم زاده (پژوهشگر، مدرس و عضو هیئتعلمی دانشگاه هنر) و روزبه سلطان محمدی (دبیر جلسه) ، دوشنبه ۲۲ مرداد ساعت ۱۵ با نمایش اثر برن و هیلا بکر با عنوان "مخازن؛ آب، گاز و برجهای خنک کننده" ، در محل سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشد.
در ابتدای نشست محمد مترجم زاده به نحوه معرفی بکرها در جامعه هنری آلمان و متعاقب آن آمریکا پرداخت. او با اشاره به تأثیرپذیری این دو هنرمند از جامعه نو پای آلمان، جامعهای که بهتازگی جنگی ویرانگر را پشت سرنهاده و بهسرعت مراحل پیشرفت را طی مینمود، اشاره کرد "این دو پس ازدواج با علاقهمندی به هویت فرهنگی و ملی خود و با تأثیرپذیری از آثار عکاسان پیش از خود همچون " پیتر ولر" که به عکاسی از سازههای صنعتی میپرداختند به عکاسی از منابع آب و مخازن گاز و سازههای صنعتی که در معرض نابودی بودند بهعنوان پروژهای طولانیمدت پرداختند. به همین منظور آثار بکرها را میتوان علاوه بر جنبههای هنری، بهعنوان نوعی باستان شاسی صنعتی موردمطالعه و بررسی قرارداد "
همچنین پنجمین هماندیشی "یک اثر یک نشست " از این مجموعه نشستهای با محوریت هنرهای تجسمی، عکاسی، دوشنبه 15 مردادماه با نمایش اثر ولادمیر ولیکوویتس با عنوان "سگ شماره 24" با حضور هادی آذری برگزار شد .
در ابتدای نشست هادی آذری به رابطه بین هنر و رسانه پرداخت و ارتباط و تأثیرگذاری متقابل عکاسی و نقاشی را در طول تاریخ هنر مورد نقد و بررسی قرارداد. آذری به نحوه پیدایش، اهمیت تاریخ عکاسی و تأثیر آن بر نقاشی و همچنین تأثیر متقابل نقاشی بر عکاسی اشاره کرد. ":زنجیرهایی که بهپای نقاشی بسته شده بود و آن را ملزم میکرد به بازنمایی واقعگرایانه جهان، به واسط ورود عکاسی از نقاشی باز شد و اکنون نقاشی میتوانست دست ببرد به واقعیت خودش و وارد دنیای خیالیتر بشود" .
آذری شکلگیری طبقه متوسط جامعه و گسترش آن در قرن 19 را یکی از مهمترین عوامل اختراع عکاسی دانست که این دستاورد علمی منجر به آن گشت تا نوع جدیدی از بینایی یا دیدن برای هنرمند و جامعه فراهم گردد.